Sunday, 25 December 2011

Cinta Pandand Pertama ♥




ASSALAMAUALAIKUM AND HAY

Hi, harini Sara nak story pasal 'Cinta Pandang Pertama' okay, cerita ni pasal lelaki and perempuan semestinya lah kn, haha okay. 5 4 3 2 1 start ;)

Pada suatu harini, seorang budak bernama Syara dengan family dia pegi ke pasar pandamaran sana tu, tk tahulah apa nama pasar tu kan :) dekat pasar sana tu, cousin si Syara ni meniaga, alang-2 pegi sana jumpa cousin si Syara ni sekali. Cousin si Syara ni ada pekerja, pekerjanya baru Form 3, nama dia Asnawi kwn kepada Cousin Syara.

Okay, Syara tk perasan pun ada Asnawi dkt situ, dalam 5min baru si Syara ni perasan, Syara pandang je Asnawi, tp Asnawi tk pandang pun, sbb dia tgh buat kerja. Lpastu, Syara tk tahulah dia pandang Syara ke tk. Then Syara and family si Syara dah nk balik dah, adik sedara si Syara ni nak tidur rumah si Syara ni, okay lpastu Asnawi cakap-2 dgn adik sedara Syara. Oppss lupa nk bgtahu nama adik sedara Syara, Izzati.

Haaa, bila dkt dalam kereta apa lg si Syara tu dookk tanya mcm-2 dkt Izzati pasal Asnawi, waahhh Izzati pun cerita lah, bgtahu umur dia nama dia, semua tentang dia lah kan, last sekali si Syara tnya Izzati, dia 'single' or 'taken' jeng jeng jeng Izzati ckp 'single' wahh si Syara ni bukan main suka lg kn, haha.

Keesokan harinya, hari jadi ibu si Syara ni, kebetulan hari jadi Asnawi juga, wahh sama kn, kebetulan :') hm, Syara bangun pagi Syara mandi semua, then Syara duduk dalam bilik Syara temenung smbil bercakap dalam hati, "rasa-2 asnawi suka aku tk, huh! harap-2 dia minta numb aku dkt naiman" haa, dia ckp mcmtu dlm hati.

Petangnya, sedara Syara dtg rumah, sbb nk smbut bfday ibu si Syara. Syara dgn family dia sambut dkt karokae tuu, hahah. Okay, Syara dgn family Syara smbut mlm, okay petangnya selepas sedara si Syara ni dtg dlm kira-2 10 minit lpastu, Syara check fone Syara, ada org misscall, hm si Syara ni pun tgk, then si Syara ni call numb tu balik, si Syara ni dgr voice lelaki, haa:

Syara : Ni siapa?
????? : Sorry, salah nombor.
Syara : Oh okay.
????? : Bye.

Hm, si Syara ni pun, terus pegi dkt cousin-2 dia, nk main lah kn. Then lelaki yg salah numb ni text si Syara "ni bukan salah numb sebenarnya, ni kwn naiman yg haritu dkt pasar tu" lepas si Syara ni baca dia terus melompat-lompat mcm org gila, haha.

Malamnya sambut bfday ibu si Syara, hm smbil tu si Syara and Asnawi ni dookk texting jeee. hm, pada tarikh 3.12.2011 si Asnawi dgn beraninya ckp:

Asnawi : Sudi tak kalau you jd gf i?
Syara : hmm?
Asnawi : Kalau tk sudi tkpa :')
Syara : Bagi i fikir dulu *pdahal nk, saje jual mahal xD
Asnawi : Okay :)

Haaa, pada pkul 10:16 am Syara terima Asnawi sbagai bf dia, wahh shoo shuweet kn dorg :) dan Syara berkata pada Asnawi ketika dorg sedang onthephone:

Syara : Cinta pandang pertama, kuat kan?
Asnawi : Hahah, yaaa syg.

Dan sampai sekarang lah dorg masih bersama :) Itu lah tanda Cinta Pandang Pertama :)


itu lah kisah cinta Siti Noor Syarafina dan juga Muhammad Asnawi ♥

Tuesday, 13 December 2011

Holiday's :)

ASSALAMUALAIKUM AND HAY

okay holiday's right? yaa aku nk story ni. alahai aku holiday's 4 hari 3 malam je pun ;p dkt Langkawi and blah blah. tk mcm korg holiday's dkt korea sana tuuu ;p okay next year maybe aku pegi China :p kau ada? hahaha

okay, tarikh 9-12-2011 aku kena gerak pegi sana. gila kau bngun pkul 5 pg fuhh. aku pula tidur pukul 4, satu jam jelah tidur, then gerak dari rumah pkul 5:45 okay dlm prjlnan nk kesana tu aku tidur lah apa lg kn, haha. bkn family aku je pegi btw, kwn ayah aku punya family pun pegi juga. 4 family kot pegi, so mknanya 4 cars. okay kitorg jnji nk jmpa dkt Perak then gerak sama-2.

dah smpai perak kitorg gerak lah pegi jetti Perlis, nk naik Ferry, heeeeeeeeeeeee :* okay then smpai jetti tu kn dlm pukul 12 haa mcmtu lah, then tiket ferry kitorg pkul 1, pehh tnggu 1jam brooooooookk huh. then time kitorg naik ferry sudah tiba, naik fuhhh. tkda lah best sgt. sbb dah penah naik, hahah xD

okay smpai je Langkawi, kitorg pegi cari tmpat untuk tidur and blahblah lah kn, 'homestay' huh, boleh tahan besar jugak homestay tu kn, then biliknya punya lah sejuk. okay 4 family duduk homestay tuu :*

kitorg jarang duduk rumah, brjln je, bngun pg keluar blik mlm. ronda-2 sana sini, hewhew best gila, tp agak panas lah. then kitorg pegi pantai, hewhew omeeyyy je pantai tu. lawa siuotttttttt xD okay, apa lg snap-2 lah kn :p lpas tu kitorg pegi beli coklat, wahhh bnyak chuii.

10-12-2011 : fuhh kena bngun pg, nk prgi airport ada pertunjukkn wehh, alahhh yg masuk tv tuu. kapal terbang buat show tu, aku pegi tau ;p haha, k gilaa best lah kn. dpt tgk 'KRISSAKTI' buat show tu, don-2 tauu weh? siap dkt snap dgn dia lg. kmpulan KrisSakti ni ada 4 org tauu, fuhhhh pelbagai bngsa Satu Malaysia ;D okay dorg naik kapal terbang dorg sorg satu, so mknanya 4 dorg buat love wehh pkai asap kapal terbang dorg tu, huh, cantik gilaa xD

haaaa,best gilaaa doo, then balik, pegi mkn skjap, haaa time mkn ni, gilaaa tnggu mknan 2jam. then smbil tu, abg-2 aku buat lawak, serious gelak je wehh, then anak kwn ayah aku ni ada lah 2org lelaki, sorg form2 sorg form4 okay, yg form4 tu kelakar juga chuii, haha. yg sorg tu hana gelak je, k mmg best. lpas mkn chuii blah.

haa, then keesokkn hari nya kitorg blik singgah perlis, okay nk balik pun kena naik ferry kn, so naik lah kn, masa otw nk pegi dkt Ferry ni ada sorg perempuan bodoh ni, mcm haram je kn, dia jln main lnggar org, dia lnggar aku, puiii hmpir jtuh aku, dia ckp sana-2 nk jln pun lmbab, okay fine aku pun ckplah kecohlah kau, tehn dia ckp sukatilah. bafuck dia!

okay then naik ferry dah smpai dkt jeti Perlis tnggu bpak aku ambik kereta dgn kwn-2 ayah aku, okay aku haus, nk pegi minum, aku pegi dgn abg aku, pnjual air ni, ada anak lah kn, sorg lelaki ni dia pndanga aku dokk snyum-2 cuak pun ada, tp lelaki tu handsome juga, hewhew haha :* then dpt air aku terus blah, dia dokk sweet-2, aku buat dono je.

haaa, then kereta dah smpai okayy, kitorg kena pegi Selama, Perak nk brmlm dkt rumah opah anak kwn ayah aku ni kn. okay mmg best kmpung tu, sejuk then besar pula tu kn. hahaha, kk mlmnya tuu, kitorg semua dokk hayati cerita abg aku, kelakar doo. ha esokknya pegi taiping wahhh best tauu, pegi kebun. mcm-2 buah ada, rambutan, cempedak, mnggis, durian huh xD haha.
k ni ada gmbar sikit tgk lah :*










okay, lawa kn? thanks reading :)

Thursday, 1 December 2011

Faizul Isyard *rasa nk bunuh je kau

ASSALAMUALAIKUM AND HAY

okay, aku mmg tk sangka gila wehh perangai kau mcm hantu. okayy smlm 1.12.2011 aku minta break dgn dia, sbb apa? okay aku tkda sebb, ntah knplah aku nk break dgn dia. seriously aku mmg tkda alasan wehh :'D sory k syg? erhh aku tk tahu knp k? so jgn tnya knp? --'

then pg ni aku buka profile dia, ya Allah dia buat relay gn girl lain. hati aku sakit gila doo. >< baru smlm beb kita break harini pg aku tgk kau dah ada relay. sumpah kau mmg siaaaaaaal --' lelaki jenis apa pun aku tk tahu.

SEMOGA KAU CEPAT MATI :')