Sunday, 25 December 2011

Cinta Pandand Pertama ♥




ASSALAMAUALAIKUM AND HAY

Hi, harini Sara nak story pasal 'Cinta Pandang Pertama' okay, cerita ni pasal lelaki and perempuan semestinya lah kn, haha okay. 5 4 3 2 1 start ;)

Pada suatu harini, seorang budak bernama Syara dengan family dia pegi ke pasar pandamaran sana tu, tk tahulah apa nama pasar tu kan :) dekat pasar sana tu, cousin si Syara ni meniaga, alang-2 pegi sana jumpa cousin si Syara ni sekali. Cousin si Syara ni ada pekerja, pekerjanya baru Form 3, nama dia Asnawi kwn kepada Cousin Syara.

Okay, Syara tk perasan pun ada Asnawi dkt situ, dalam 5min baru si Syara ni perasan, Syara pandang je Asnawi, tp Asnawi tk pandang pun, sbb dia tgh buat kerja. Lpastu, Syara tk tahulah dia pandang Syara ke tk. Then Syara and family si Syara dah nk balik dah, adik sedara si Syara ni nak tidur rumah si Syara ni, okay lpastu Asnawi cakap-2 dgn adik sedara Syara. Oppss lupa nk bgtahu nama adik sedara Syara, Izzati.

Haaa, bila dkt dalam kereta apa lg si Syara tu dookk tanya mcm-2 dkt Izzati pasal Asnawi, waahhh Izzati pun cerita lah, bgtahu umur dia nama dia, semua tentang dia lah kan, last sekali si Syara tnya Izzati, dia 'single' or 'taken' jeng jeng jeng Izzati ckp 'single' wahh si Syara ni bukan main suka lg kn, haha.

Keesokan harinya, hari jadi ibu si Syara ni, kebetulan hari jadi Asnawi juga, wahh sama kn, kebetulan :') hm, Syara bangun pagi Syara mandi semua, then Syara duduk dalam bilik Syara temenung smbil bercakap dalam hati, "rasa-2 asnawi suka aku tk, huh! harap-2 dia minta numb aku dkt naiman" haa, dia ckp mcmtu dlm hati.

Petangnya, sedara Syara dtg rumah, sbb nk smbut bfday ibu si Syara. Syara dgn family dia sambut dkt karokae tuu, hahah. Okay, Syara dgn family Syara smbut mlm, okay petangnya selepas sedara si Syara ni dtg dlm kira-2 10 minit lpastu, Syara check fone Syara, ada org misscall, hm si Syara ni pun tgk, then si Syara ni call numb tu balik, si Syara ni dgr voice lelaki, haa:

Syara : Ni siapa?
????? : Sorry, salah nombor.
Syara : Oh okay.
????? : Bye.

Hm, si Syara ni pun, terus pegi dkt cousin-2 dia, nk main lah kn. Then lelaki yg salah numb ni text si Syara "ni bukan salah numb sebenarnya, ni kwn naiman yg haritu dkt pasar tu" lepas si Syara ni baca dia terus melompat-lompat mcm org gila, haha.

Malamnya sambut bfday ibu si Syara, hm smbil tu si Syara and Asnawi ni dookk texting jeee. hm, pada tarikh 3.12.2011 si Asnawi dgn beraninya ckp:

Asnawi : Sudi tak kalau you jd gf i?
Syara : hmm?
Asnawi : Kalau tk sudi tkpa :')
Syara : Bagi i fikir dulu *pdahal nk, saje jual mahal xD
Asnawi : Okay :)

Haaa, pada pkul 10:16 am Syara terima Asnawi sbagai bf dia, wahh shoo shuweet kn dorg :) dan Syara berkata pada Asnawi ketika dorg sedang onthephone:

Syara : Cinta pandang pertama, kuat kan?
Asnawi : Hahah, yaaa syg.

Dan sampai sekarang lah dorg masih bersama :) Itu lah tanda Cinta Pandang Pertama :)


itu lah kisah cinta Siti Noor Syarafina dan juga Muhammad Asnawi ♥

No comments:

Post a Comment